Hirdetés
Bemutatás
A lap a káposztával kapcsolatos linkek, de főleg receptek gyűjteménye. Jó szórakozást és jó étvágyat!
LEGFRISSEBB HÍREK
Rakott savanyú káposzta szaftosan
A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros na... Ma vacsorára savanyú káposztás vakarcsot készítettem, ami a nálunk a hidegben gyakori ételRakott savanyú káposztaNe vágj savanyú képet tél végén! – Egyél inkább minél több savanyú káposztát!Vörös káposzta, a növényvilág kaméleonjaEzzel a trükkel másnap is szaftos lesz a rakott káposzta: videón a mennyei fogásKolozsvári rakott káposzta fehérborral6 kiadós rakott káposzta, mely többször melegítve a legfinomabbVegán töltött káposzta – hagyományos karácsonyi főétel növényi alapokonErdélyi rakott káposzta: hétköznapra és ünnepi alkalomra is jó választásAz eredeti erdélyi töltött káposzta, melynek íze a csombortól kerekKarácsonyi töltött káposztaA tökéletes párolt lila káposzta
A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros na... Ma vacsorára savanyú káposztás vakarcsot készítettem, ami a nálunk a hidegben gyakori ételRakott savanyú káposztaNe vágj savanyú képet tél végén! – Egyél inkább minél több savanyú káposztát!Vörös káposzta, a növényvilág kaméleonjaEzzel a trükkel másnap is szaftos lesz a rakott káposzta: videón a mennyei fogásKolozsvári rakott káposzta fehérborral6 kiadós rakott káposzta, mely többször melegítve a legfinomabbVegán töltött káposzta – hagyományos karácsonyi főétel növényi alapokonErdélyi rakott káposzta: hétköznapra és ünnepi alkalomra is jó választásAz eredeti erdélyi töltött káposzta, melynek íze a csombortól kerekKarácsonyi töltött káposztaA tökéletes párolt lila káposzta
A fejeskáposztáról
A fejes káposzta vagy édes káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Szinte egész évben fogyasztható. A káposzta több mint 4000 éve áll termesztésben. C-vitamin-tartalma 40–50 mg/100 g. A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin-tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ezért nagyon fontos vitaminforrásunk. Egész évben tárolható, felhasználható, finom és változatos ételek készíthetők belőle. Nyersen, főzve, tartósítva, savanyítva egyaránt ízletes. Enyhe zamatával és ropogós állagával egyike a legfinomabb zöldségeknek. A korai káposztafejeknek fényes és szorosan tapadó leveleik vannak. - wikipedia -