r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 4. -egyszerű

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Shnitzel
Töltött káposzta 4. -egyszerű
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

519
Kalória
38.4g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
637.5g
Víz
94.5g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9057.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    5757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    2550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    552 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1012 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2632 micro
Összesen 2075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A húst a rizzsel (ez most arborio, rizotto rizs volt, szerettem volna hosszúszeműt venni hozzá, de itt a rizottós rizsen kívül a többi iszonyúan drága), sóval, borssal, pirospaprikával összekeverjük.
  2. Mivel a savanyú káposzta általában sós, mindig azzal kezdjük, hogy azt megkóstoljuk, és annak a sósságához igazítjuk a töltet sózását. (Én most bátortalan voltam, illetve ez a konzerv kápi nem volt annyira sós. De inkább sótlan legyen, mint sós, mert előbbin még lehet segíteni :)
  3. A káposztát szétszedjük, forró vízzel leforrázzuk, hogy ne legyen merev.
  4. Az edény aljába tegyük az aprókáposzta felét, szórjunk rá egész köményt.
  5. Kis gombócokat formázunk a húsból, beletesszük, feltekerjük, oldalát benyomkodjuk (sikerült, ahogy sikerült :). Ezt az aprókáposztára pakoljuk szépen sorban.
  6. A tetejére kerül az aprókáposzta másik fele (és mivel maradtak még kisebb káposztalevelek, azzal lefedjük az egészet).
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük kis lángra főni kb. 2 órát. (Itt alapvetően erősebb a gáz, mert azt szerettem volna, hogy csak "pöszögjön", azaz épphogy forrjon, de félidőben áttettem a legkisebb fej legkisebb lángjára, és akkor is jobban forrt, mint szerettem volna. Na, de annyira nem volt vészes.)
  8. Ahogy elforrja a levét, illetve a rizs beszívja, időnként pótoljuk.
  9. Kb. negyed órával a vége előtt szórjuk bele a pirospaprikát még (ezzel is kicsit bátortalan voltam szerintem, mehetett volna bele több).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Ha a sótlanságot nem vesszük, alapvetően finom lett, bár nem voltam vele megelégedve, ugye a só miatt. A maradék levébe egyébként szórtam még sót, és este, mikor ettem megint belőle, úgy már jó volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Erre az őszi zöldségre esküsznek az orvosok: segíthet elkerülni a...

Az ősz egyik legértékesebb szezonális zöldsége az édesburgonya, amely nemcsak ízletes és sokoldalú, hanem igazi szuperélelmiszer is. Vitaminokban, antioxidánsokban és rostban gazdag, segíthet stabilizálni a vércukorszintet, és támogatja a cukorbetegség megelőzését – nem véletlenül ajánlják a dietetikusok is.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!